21 юни

Туитър списъци – 8 причини да ги използвате

Туитър списъци

Използвате ли Туитър списъци (Twitter lists) за вашия бизнес?
Искате ли да организирате по-добре вашeто време в Туитър?

Туитър списъци за бизнес

Правилният Туитър списък може да ви помогне за това, да намерите, да следите и да си взаимодействате с точните хора изключително лесно.

В тази статия ще откриете информация за това, как да си създадете Туитър списъци и полезни съвети за начините, по които да ги използвате за вашия бизнес.

За да създадете Туитър списък, кликнете върху аватара си и изберете „Lists” от падащото меню:

Туитър списък създаване

В дясната част на сайдбара изберете „Create New List”:

Туитър списък нов

Изберете име и дайте описаниние на Туитър списъка. Имате възможност да определите, дали той да е публичен Public (всички могат да го виждат и последват) или частен Private (видим само от вас).

Името и описанието, което ще направите са важни, ако списъкът е публичен, за да може вашите последователи бързо да се ориентират за типа на съдържанието в него и да се абонират за него. Включете ключови думи за вашата индустрия и то по възможност такива, за които знаете, че се търсят в Гугъл от вашите потенциални клиенти.Туитър списък описание

Накрая запазете своя списък.

След това го популяризирайте чрез туит, в който меншнете хората, които смятате за подходящи за включване.

За да добавите юзър в списъка, отидете на неговият профил, кликнете върху „зъбното” колело и след това изберете опцията „Add or remove from lists”

Туитър списъци добавяне

След като сте създали своя списък, ето 8 причини, защо е добре да го използвате за своя бизнес:

№1 Туитър списък, с който ще следите конкуренцията.

Конкуренция мониторинг туитър списъкПо този начин ще следите конкурентите си отделени в един удобен списък и ще държите под око туитовете им. Това е отличен подход, чрез който да следите как те взаимодействат в Туитър: активност, новости, проверка на офертите им и новини от техните компании.

Анализът на техните действия може да използвате, за да подобрите своята стратегия. Виждате какво работи добре за тях и го адаптирате към своята онлайн стратегия.

Това е чудесен пример за ситуация, в която трябва списъкът да е частен. Така няма да знаят, че ги шпионирате.

№2 Туитър списък, с който се свързвате с лидерите във вашата професионална сфера

Лидери Туитър списъци

Следите лидерите във вашата професионална сфера, като ги поставяте в един възможно най-обширен списък.
Използвайте този списък, за да управлявате и да подобрите комуникацията, а от там и връзките и добрите професионални партньорства с лидерите. Когато следите внимателно техните туитове, може да взаимодействате (интерактвате) с тях доста по-последователно.Ретуитвайте тяхното съдържание, меншвайте (споменавайте) ги във ваши туитове и бъдете първите отговорили, когато задават въпрос.

Създаването на такъв списък от ваша страна прибавя качество на вашия профил в Туитър.Той се превръща в ценен информационен ресурс. Много добър ход e да го споделите на своите фолъри (последователи), като им препоръчате да се абонират (чрез Subscribe) за него.

№3 Туитър списък, с който следите всички новости в бранша

Новини Туитър списъци

За да следите всички нови тенденции в бранша, без да бъдете разсейвани от нерелевантни туитове по други теми си направете такъв списък. Добавете в него профили, които споделят първи в Туитър важни новини от вашата професионална област. Това ще бъде вашият списък с новини. За да го допълните може да добавите и нестандартни източници на новини, както и такива, които публикуват рядко новини, но пък ги анализират подробно в последствие.

№4 Туитър списък, в който взаимодействате с вашите служители

Комуникация Туитър списъци

Един списък със служителите на компанията, които ползват социални мрежи и са потребители в Туитър е много добро средство, което може да спомогне за това, те да се опознаят по-добре. Това е чудесен начин да се интегрират новопостъпили служители в новия си екип, тъй като те могат лесно да намерят и да се свържат с други хора във вашата компания чрез Туитър списъка.

Този списък също е идеален инструмент да следите, какво съдържание туитват и ретуитват вашите служители, както и добре видимо пространство, където ясно може да следите техните действия, ако имате комуникационна стратегия в социалните мрежи, която предвижда и включва и техни действия.

№5 Туитър списък за събития

Туитър списък за събития

Ако вашата компания планира събитие, създайте списък с профили на лектори и гости. Това ще спомогне всички участници да се свържат помежду още преди самото начало. Допълнително, това ще даде възможност на тези, които няма да могат да присъстват, да се свържат с участниците и да следят техните туитове от събитието в реално време.

Споделете линка с този Туитър списък преди събитието и по време на събитието, както в Туитър, така и в другите социални мрежи.

№6 Туитър списък за връзка с клиенти и клиентско обслужване

Туитър списъци за обслужване
За бизнес компаниите, социалните мрежи се превърнаха в задължителен комуникационен канал и удобен инструмент за обслужване на клиенти.

Клиентите вече свикнаха с това, да търсят обслужване чрез профилите в социалните мрежи на фирмите. Затова е добро решение, да добавяте своите най-активни онлайн Туитър клиенти в отделен списък.

Всеки път, когато някой клиент ви спомене чрез вашето Туитър име в негов пост (меншване), го добавяйте към клиентския си Туитър списък.
По този начин, можете да следвате техните туитове и да си взаимодействат с тях редовно, като ретуитвате или отговаряте на техни туитове или просто ги питате от време на време, как се справят с вашите продукти, доволни ли са от тях, имат ли нужда от нещо ново и/или различно.

Също така, ще ви бъде много лесно и удобно да достигате директно до тези лоялни клиенти и да им изпращате индивидуални или общи за споделяне промоции, които те може да са пропуснали.

№7 Туитър списък с блогъри и медии

Туитър списъци медии

В днешни дни, онлайн медиите успяха трайно да заемат своето значимо място до традиционните медии, като източник на информация. В този смисъл е добра идея да направите списък само с Туитър юзъри, които пишат в блоговете си за интересни неща от вашата индустрия, както и да включите различни хора от бранша, като например журналисти или репортери.
При добро взаимодействие с тях, може да получите шанс да отразят вашата компания, продукт и/или услуги в техните издания.

№8 Туитър списък с най-големите фенове и хората, които обичат компанията и нейните продукти

Туитър списъци фенове
Това е чудесен начин да покажете вашата любов към най-верните ви клиенти. Създайте Туитър списък с клиенти, които споделят вашите публикации от фирмения сайт и най-активно ретуитват вашите постове в Туитър. Комуникирайте с тези ваши приятели почти всекидневно, като им благодарите и споделяте техните туитове. Подгответе малки подаръци за тях!
Такова положително отношение ще увеличи вероятността в бъдеще, те да продължават да споделят вашите блог публикации.
Този списък може и лесно да ви подскаже, кое съдържание най-много харесват и споделят вашите клиенти.

В заключение:

Туитър днес е широко използван ресурс за събиране и споделяне на информация, както и изключително удобен канал, в който бизнесът има неогранечени възможности да взаимодейства и да развива делови отношения с други хора (и бизнеси) от своята област.
За да използвате напълно предимствата на Туитър за Вашия бизнес обаче, той трябва да е организиран по най-добрия начин.

С разширяването на Туитър, информацията която постъпва в него става все трудно да бъде систематизирана. Добре обособените, организирани и подредени Туитър списъци действат, като постоянен филтър за всеки аспект от вашите бизнес интереси и спомагат в голяма степен за по-добрата организация на информационния поток.

Създаване на Туитър списъци помага за подобряване на ползите от използване на тази специфична социална мрежа. Изграждането им не е еднократно действие. Те трябва да бъдат постоянно доразработвани и допълвани с нови ценни източници на стойностна информация с течение на времето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *