27 ян.

Фейсбук на работа (Facebook at work)

Фейсбук на работа

В много компании достъпът до Фейсбук е ограничен, като превантивна мярка за отклоняване вниманието на служителите от текущия работен процес.

Но най-голямата социална мрежа желае нейните потребители да я ползват не само за развлечение, но и „по работа”, да правят бизнес чрез нея и в нея.

Фейсбук за работа

Фейсбук започна тестването на версия на социалната мрежа, наречена Facebook at Work (Фейсбук на работа), като идеята е бизнес организациите да могат да използват Фейсбук, като вътрешен инструмент за комуникация.

Повечето потребители използват Фейсбук, за да са свързани със своите семейства и роднини, а използват други социални мрежи, като LinkedIn например, за да комуникират със своите колеги. Вместо да отклоняват вниманието си към тези други услуги, Фейсбук реши да пусне своя собствена, която да ги задържи в рамките на своята социална територия.

Услугата вече се тества в няколко големи компании, чийто имена не бяха оповестени публично и ще бъде достъпна за всички по-късно през годината. За тях вече са налични и мобилни приложения на Facebook at Work за iOS и Android.
Facebook-at-WorkFacebook at Work (Фейсбук на работа) всъщност прилича на „нормалния” Фейсбук, има всички негови функционалности и възможности, като това, което споделят потребителите се вижда единствено от техните колеги, които също трябва да имат и да използват Facebook at Work (Фейсбук на работа). Налични ще са познатите черти на „обикновения” Фейсбук, като Новинарски поток (News Feed), Търсене(Search), Групи(Groups), Събития(Events) и Месинджър(Messenger), възможността да се споделят снимки и видео.

Профилът за логване ще бъде различен от стандартния Фейсбук, с различно потребителско име и парола.

Facebook at Work (Фейсбук на работа) ще бъде обособено, като отделно приложение за десктоп, цветът на страниците му ще е бял, което ще позволи на мениджърите бързо да се ориентират за това, в кой Фейсбук работят техните служители.

Фейсбук за служители

Все още не е ясно, как и дали компанията на Марк Зукърбърг ще печели от Facebook at Work (Фейсбук на работа) и дали там ще се появяват и реклами.

Едно от предположенията в тази посока е, че най-популярната социална мрежа ще използва данните събрани, чрез Facebook at Work (Фейсбук на работа), за таргетирани реклами в „нормалния”Фейсбук.

P.S. Разбира се, не закъсняха и първите шеги по повод новото приложение 🙂

Фейсбук служители

1 thoughts on “Фейсбук на работа (Facebook at work)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *