08 сеп.

Фейсбук въвежда цветни коментари

цветни коментари във Фейсбук

Фейсбук тества поредната новост – цветни коментари от потребители. Функцията засега се експериментира на мобилни устройства (с двете най-разпространени операционни системи iOS and Android) и дава възможност на потребителите да избират цвят за фон на коментарите си под даден пост.

цветни коментари в социалните мрежи

Все още, само малка част от Фейсбук ползващите са видяли предстоящата новост и предстои да се разбере, дали тя ще се превърне в пълноценна функция, или въобще няма да намери място в най-популярната социална мрежа.

Може да се предполага, че Фейсбук провежда този тест базирайки се на популярността на цветните фонове за нови статуси, които въведе преди известно време (Декември 2016).

Очакваният ефект от новия вариант е да даде шанс на потребителите да откроят ясно своите коментари.

Започнаха и спекулации за приложението им. Някои твърдят, че цветните коментари могат да се превърнат в организационен инструмент, т.е. да послужат на коментиращите във Фейсбук групите, като средство да маркират в даден цвят определени теми, за които се говори често – примерно, разговори за телевизия в зелено, за спорт в червено и т.н.

Други казват, че цветните коментари ще се ползват просто за забавление, единствено с идеята за малко по-свежо съдържание и създаване на усещане за ведрост и добро настроение.

Всичко това, предстои да разберем в най-близко време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *