08 окт.

Инстаграм – 10 факта в цифри

Инстаграм факти и числа

Повечето хора мислят за Инстаграм, като за социална мрежа, в която можеш най-бързо и лесно да публикуваш новото си селфи, това което хапваш на закуска или обяд, всички готини кучета и котки, които отглеждаш вкъщи.

Инстаграм обаче, може да е и прекрасен онлайн маркетингов канал за бизнес.

Брандове, които продават различен тип стоки могат да се възползват от неговите особености и да популяризират изключително бързо своите продукти и услуги, което да доведе до стремително увеличаване на техните клиенти. Това са бизнеси, които търгуват с продукти, чиито обеми на продажби са повлияни от тенденциите в модата – дрехи, обувки, парфюми,козметични продукти, бижутерия, или стоки от сладкарската индустрия, а също и фитнес услуги и свързаните с тях продукти.

Без значение обаче, дали собствениците на съответния бизнес ще изграждат сами или ще наемат външна фирма, която да осъществява маркетингова им стратегия, Инстаграм има своите ограничения, които трябва да бъдат познавани, за да се постигнат ефективни резултати.

Ето десет полезни факта за Инстаграм, които са валидни към м.Октомври 2015г.

1. Инстаграм е собственост на Фейсбук
2. В един пост в Инстаграм са позволени 30 хаштага.
3. 7500 профила могат да бъдат последвани първоначално
4. В Инстаграм е позволен само един активен линк
5. В биото са позволени най-много 150 символа
6. Личното видео може да бъде с продължителност от 3 до 15 сек.
7. Максималната дължина на рекламното видео е 30 сек.
8. В рамките на 1 час могат да бъдат последвани до 20 профила.
9. След последните промени през 2015 г. снимките в Инстаграм вече може да не са само квадратни
10.Gramblr е безплатно приложение за качване от десктоп на снимки и други изображения в Инстаграм

GBP Публикувано в Инстаграм

About GBP

Fинансист по образование, indie & JAZZ music lover по емоционалност, WordPress & Social Media Marketing куку, плюс 1000 други неща..

3 thoughts on “Инстаграм – 10 факта в цифри

  1. Яка инфографика,браво! Не съм виждала досега толкова прегледно представена информация за някоя социална мрежа, плюс полезни данни събрани на едно място. Сега съм по-наясно с доста от спецификите на Инстаграм.

  2. Интересни факти! Инстаграм наистина е реален маркетингов канал за бизнес.
    Доста често виждаме, как обикновени потребители стават рекламни лица на определени известни марки благодарение на социалната мрежа.

    • Да, наистина! Ето един един чудесен пример за директен маркетинг в Инстаграм, на един бранд, който следя отдавна и мисля че всеки бизнес може да научи доста за това, как да изгради стратегия в новите визуални социални мрежи и да я изпълнява последователно, без огромен бюджет за онлайн позициониране, с рекламни лица, които са потребители на марката (макар че тези в случая може би не са:) https://instagram.com/shredz/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *