03 ян.

Как да ангажираме успешно вниманието на нашите Инстаграм последователи

Инстаграм тактики

25 онлайн маркетинг практики в Инстаграм за постоянен интерес

Ако сме създали наскоро акаунт на нашия бизнес или бранд в Инстаграм, сдобили сме се набързо с няколко десетки последователи в тази интересна социална мрежа и бързаме да развием наша онлайн бизнес стратегия, логично е най-напред да си зададем следните 2 базови въпроса:

Как може да привлечем и задържим вниманието на нашите Инстаграм последователи?
Как да спечелим цялото внимание на нашите Инстаграм фенове?

Ако сме успели да се справим с тези 2 въпроса, идват и следващите предизвикателства:

Как да поддържаме постоянен интереса на нашите онлайн приятели в Инстаграм?
Как да заинтригуваме в достатъчна степен нашите Инстаграм фолъри, така че голяма част от тях да се превърнат в клиенти?
Какви са начините да изградим общност от силно ангажирани Инстаграм последователи на нашия бранд?

Следващата инфографика дава стратегически насоки плюс практически решения и отговори на тези важни въпроси:

Infographic: 25 Ways To Get Highly Engaged Instagram Followers
Courtesy of: brandongaille.com

1. Публикувайте ежедневно, за да изградите солидна база от свои достатъчно ангажирани Инстаграм последователи.
Тенденцията е големите компании да увеличават честотата на публикуване (9.3 публикации на седмица през последното тримесечие на 2014, което е нарастване, спрямо 7.5 публикации на седмица през последното тримесечие на 2013)

2. Трябва да знаете със сигурност, по кое време на денонощието са активни най-голяма част от вашите фенове и да се възползвате максимално от тази информация. Установете 3 до 5 пикови часови интервала и обвържете вашите планирани Инстаграм постове, около тях.

3. Взаимодействайте интензивно с вашите фенове – активно отговаряйки на коментари на ваши публикации, провокирате още повече фенове да се включват и да участват в дискусиите.

4. Създайте собствен бранд хаштаг и следете използването му, чрез постоянен мотиторинг. Вместо да използвате популярни хаштагове, използвайте своя собствен и му създайте предпоставки за широка онлайн популярност.

5. Разберете точно, какъв тип публикации харесват вашите последователи в Инстаграм и създавайте именно такива. Проучете бранша който таргетирате и постовете, които са най-популярни и се радват на най-голям интерес в него.

6. Следете най-актуалните хаштагове, за да сте в крак с последните тенденции. Създайте постове и добавате някои от тези хаштагове, за да се сдобиете с бърза популярност на техните криле.

7. Интегрирайте призив за действие от страница в сайта ви със стратегическо изображение или снимка в Инстаграм, за да получите по-добри резултати, изразяващи се в повече конверсии. Изображението трябва да промотира и изтъква най-важната полза от употребата на даден продукт или услуга и да насочва в описанието си към поставен линк.

8. Включете видео постове, за да бъдете интересни. Видео клиповете в Инстаграм могат да бъдат с продължителност от 3 до 60 секунди. Нека репликите към клиповете да са полезни и забавни, а не просто поредица от клиширани рекламни фрази.

9. Забавлявайте се и вашите последователи в Инстаграм ще го забележат! Коментирайте и лайквайте постове на вашите фолъри, следвайте на ваш ред интересни профили, които ви следват (или пък не ви следват все още). Публикувайте релевантни на вашата ниша неща, които намирате за забавни и разтоварващи.

10. Спестете нерви и време, като моделирате публикации от различни източници.
Открийте тагове, които обозначават постове, които биха вълнували и вашата таргет аудитория, скрийншотвайте снимките и след това ги публикувайте с ваш коментар.

11. Организирайте игра-конкурс, за да наберете ударно последователи. Инструктирайте своите бъдещи фенове, да постнат определен тип снимка и да ви тагнат, като условие за участие.

12. Свържете вашият Инстаграм профил с другите си фирмени профили в различните социални мрежи, за да се свържете с още ваши потенциални фенове.

13. Анализирайте кои постове са най-успешни и защо. Разгледайте внимателно Инстаграм публикациите с най-много харесвания и коментари и след това приложете механизмите използвани в тях, в следващите си социални постове.

14. Адаптирайте ексклузивните си Инстаграм оферти към това да бъдат стимул. Промоционалните Инстаграм оферти, носейки нови продажби, са също силен стимул за последователите ви.

15. Обединете усилията си с други Инстаграм юзъри, когато отправяте и разменяте благодарствени или нарочно промоционални послания чрез специални постове към други брандове.

16. Взаимодействайте с вашите Инстаграм фенове, като ги промотирате публично. Не пропускайте възможност да споделите снимки на хора, използващи вашите продукти.

17. Винаги рекламирайте в Инстаграм вашето най-стойностно предложение – оферта, промоция, акция, кампания. Обичайната честота е 1 рекламен пост на 15-30 нерекламни, но това зависи от множество стратегически и тактически фактори.

18. Използвайте емотикони, за да привлечете вниманието на потребителите. Пробвайте да сложите 2-3 ръчички със сочещи надолу показалци над вашия промоционален линк в биото. По този начин може дори, да удвоите кликовете си и клик тру рейта си.

19. Използвайте повече на брой хаштага, препоръчително е да са над 7 (седем), оптимално към 11 (единадесет).

Вижте как изглежда перфектният Инстаграм пост ТУК

20. Идентифицирайте хаштаговете, които са най-популярни в рамките на вашата сфера на професионален интерес. Ориентирайте се към хаштагове, които присъстват в над 50 000 поста.

21. Използвайте описателен текст към изображенията, за да увеличите взаимодействието с вашите Инстаграм почитатели. Прибавяйки един семпъл призив за действие, като „кликнете двойно върху картинката, ако сте съгласни” например, може да доведе понякога до двойно увеличение на лайковете.

22. Използвайте привлекателно изображение за аватар, за да увеличите взаимодействието с феновете си. Снимките с истински лица привличат емоционално по-силно и увеличават по-бързо броя на последователите на бранда.

23. Следете внимателно таговете за локация, с които се отбелязват хората, когато са на определени бизнес събития. Ако присъствате на събитие свързано с вашия бранш, задължително включвайте официалния хаштаг на събитието във всички ваши Инстаграм постове.

24. Направете описание в био секцията на вашия Инстаграм профил, в която да промотирате лийд призив от сайта ви, с който най-успешно увеличавате броя на имейл базата си от данни. Социалната мрежа дава възможност само за един активен линк, така че е важно той да бъде най-ефективно презентиран.

25. Използвайте различни приложения, като Crowdfire например, за да последвате най-ангажираните последователи на вашите конкуренти. Установено е, че средно между 10% и 20% ще ви последват ответно и ще посетят профила ви, за да го разгледат и проучат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *