11 сеп.

Как да свалим снимка от Инстаграм (за индианци)

как да свалим снимка от Инстаграм

Снимките в социалната мрежа Инстаграм са частици от личния живот на всеки от нас и като такива остават завинаги част от личното онлайн пространство и „творчество” на всеки потребител. Доста често обаче, ни се приисква да свалим и запазим някоя чужда снимка от Инстаграм, за да я споделим в лично съобщение с приятели в друга социална мрежа или да я изпратим по имейла.

Шось давно я Самбу не фотографувала. #cat #instamood #instagood #instalike #blackcat #sambacat

A photo posted by Julia Slipenchuk (@juliaslipenchuk) on

Инстаграм не са дали „почти” никакви официални начини да се споделят снимките публикувани в тяхната социална мрежа и дори когато се кликне върху изображението с десен бутон, няма опция за запазване и даунлоуд на картинката. Очевидната цел на тази рестрикция е да ни предпази от изкушението да споделяме чуждо авторско съдържание, представяйки го като свое 🙂

Разбира се, вече съществуват много тулчета, с помоща на които може да се смъкне снимка на даден юзър, която е споделена в неговия публичен профил. Някои са интуитивни и лесни за използване, всичко става за секунди, но други изискват локална инсталация на собствения компютър с всички рискове и трудности, които понякога крие това упражнение.

По-долу е показан един начин за смъкване на снимка в Инстаграм, без да се използва специална програмка или приложение (виж бързо най-лесният начин). Всички действия по даунлоуда на изображението се извършват в браузъра.

Отново напомняме: достъпни за смъкване са само снимки от публични профили!

Ето и самия начин:

1. Кликваме с десен бутон върху снимката, която сме си харесали в Инстаграм и искаме да свалим

Смъкване на картинка в Инстаграм

2. Избираме опцията „Изходен код на страница”
3. Появява се изходният код на страницата, който изглежда малко страшен за неспециалисти, но ние няма да имаме много работа там 🙂

Изходен код на страница

4. Използваме клавишната комбинация „ Ctrl +F ”, най-отдолу се появява поле за търсене, където въвеждаме “jpg” и му даваме да търси („Enter”)

Търсене код на снимка в Инстаграм

5. Обикновено, първият намерен резултат е това което ни трябва, а именно адресът на картинката, който започва с meta property="og:image"

адрес на снимка в Инстаграм

6. Маркираме и копираме адреса на картинката, както е показано по-долу (от http до jpg) и поставяме (paste) копираното в нов прозорец в полето за адрес на браузъра.

Вземане на адреса на снимка в Инстаграм

7. Отваря се самата снимка, като вече е възможно да я свалим и запазим чрез десен бутон.

запазване на снимка в Инстаграм

8. We Enjoy this #blackcat!

Ако по някаква причина желаете да смъкнете всички снимки на някой Инстаграм потребител може да го направите по следния лесен начин:

1. Отивате на адреса на неговия профил, където са всички снимки, кликвате с десен бутон и от контекстното меню избирате опцията „Информация за страницата”

Снимки профил Инстаграм

2. Избирате иконката „Медия”
3. Кликвате върху бутона „Избиране на всичко”, маркират се всички изображения

Избрани снимки Инстаграм

4. Кликвате върху бутона „Запис като”

Маркирани изображения Инстаграм

Всички снимки от избрания Инстаграм профил се смъкват в папката, която изберете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *