16 юли

Какво е Покемон Гоу (Pokemon Go) и защо е на път да засенчи социалните мрежи

покемон гоу и социални мрежи

Покемон Гоу (Pokemon Go) е най-новата интерактивна мобилна игра с добавена реалност на Nintendo, която само за броени дни от официалната си премиера на 07 Юли, се превърна в истинска сензация в САЩ и в очаквана бъдеща мания за фенове и обикновени потребители по цял свят.

Каква представлява и каква е целта на играта Покемон Гоу?

Целта на играта е да бъдат хванати, колкото се може, повече виртуални персонажи (малки чудовища) – покемони, докато играещият се разхожда в реалния свят. Играчът се движи със своя телефон, като използва GPS-а на устройството си и се ориентира чрез Google Maps. Всяко негово движение от реалния свят се предава във виртуалния – ходене, скачане, завои и т.н. и позиционира играча във виртуалния. Когато участникът открие покемон, който трябва да се хване, с помощта на камерата, геймплея се добавя върху реалния пейзаж, същия, който и играча вижда пред себе си. Телефоните проследяват къде се ходи и предлагат възможности да заловят малките джобни чудовища и да участват в битките с хора от техния собствен квартал.

Онлайн ръководство за Покемон Гоу може да се разгледа ТУК

Във YouTube се появиха и видео уроци на тема Как да хванем покемон, предлагащи съвети, какви са най-добрите начини да бъдат хванати покемони:

В момента играта Покемон Гоу (Pokemon Go) е свободна за сваляне в САЩ, Австралия и Нова Зеландия, за Европа се очаква манията да се разрази с малко закъснение до няколко дни. Безплатна е, но разбира се, ще включва и определени платени функции.

Според последни данни, активните потребители на Покемон Гоу на дневна база в Америка са 21 милиона.

Очаква се в близката седмица броят на активните дневни потребители на Покемон Гоу с Андроид(Android)устройства, да надмине този на най-модерната и най-динамично развиваща се социална мрежа Снапчат (Snapchat)

Прогнозите също сочат, че почитателите на модерната интерактивна игра с добавена реалност, скоро ще са повече и от ползващите Гугъл мапс (Google Maps), като се предвижда много повече хора да използват основно картите, за да търсят покемони (pokémons), отколкото други неща.

Покемони и снапчат

В момента думата „покемон” е най-търсената дума в Гугъл показват статистиките за онлайн търсения

Статистически данни от 11 Юли дори показват, че мобилните потребители с iPhone прекарват повече време играейки Покемон Гоу, в сравнение с времето, което прекарват във Фейсбук:

Покемони и социални мрежи

В България играта с покемоните още не е дошла официално, но някои вече играят – още подробности за Pokemon Go и за това къде в България може да играете още сега, вижте тук както и тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *