10 дек.

Инстаграм тайно тества бутон за споделяне

Regram бутон в Инстаграм

Автор: Geoff Desreumaux

Instagram тества бутон „Regram“, който трябва да работи точно като Retweets в Twitter. Наистина ли имаме нужда от това и кога ще го получим?

Instagram постоянно тества нови неща. Повечето социални мрежи и платформи правят същото. В интерес на истината, голяма част от тестваните функции никога не виждат бял свят за повечето потребители. Но този път, наред с други неща, Instagram без много да шуми тества нова функция, която разбуни духовете на маркетинг мениджърите на социални медии по целия свят: специален бутон „Regram“.

Бутонът „Regram“ бе забелязан за пръв път от Мат Навара от TNW, който сподели новината ТУК. На този етап е важно да се отбележи, че Instagram профилът на TNW е избран за бета тест. Това означава, че не всички ще можем на момента да видим новата функция на устройствата си.

„Реграминг“ – иначе познато като споделяне на снимките на някой друг в профила ни – е важна част от това, което много потребители правят в Instagram. И това въобще не е непознато поведение: Twitter има бутон за споделяне Retweets, който е изключително популярен, а Tumblr има Reblogs. До известна степен споделянията във Facebook също са продължение на тази практика, която всички ние имаме в социалните медии: споделяне на неща, които сме открили и харесали.

И все пак, никога не е имало лесен начин да „реграмнем“ снимка в Instagram. Досега можеше да го направим чрез допълнителни приложения или буквално да скрийншотнем снимка на екрана, да я редактираме и да я споделим отново в собствения си потребителски профил. Така че мисълта за специален бутон за споделяне в приложението Instagram, е най-малкото вълнуваща.

Имаме ли нужда от това? Истината е, че потребителите не знаят какво искат, докато не го видят, нали? Така че, моето лично мнение е, че щом този бутон „Regram“ се появи в приложението, хората ще започнат да го използват активно. И това може да е началото на бързо променящо се поведение на Instagram, тъй като потребителите ще започнат да споделят снимки от други потребители все повече и повече.

Източник: Instagram Is Quietly Testing A Regram Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *