04 окт.

Дай си мейла готин и други форми за онлайн маркетинг

Добрият онлайн маркетинг винаги успява да комбинира умело в своите послания деловите теми и забавлението. Призивът в клишето „да съчетаем полезното с приятното” се превърна във формула, която работи чудесно в модерния онлайн свят и маркетинга в социалните мрежи. Добре приета практика е работата и професионалната рутина, да се прекъсват от приятни моменти на отмора, подправени със свежо чувство за хумор.

Забавен онлайн маркетинг

Всички познаваме онези падащи, появяващи се от някъде прозорци, които ни агитират да останем още малко на сайта, да прочетем още някоя интересна статия и най-вече да се абонираме за имейл бюлетина на съответния бранд. Тъй като повечето онлайн потребители започнаха да развиват „рекламна слепота” към определени сухи послания или силна неприязън към подобни търговски похвати, свързани с натиск за извършване на определени действия, брандовете се ориентираха да търсят по-находчиви, по-„меки” варианти да накарат посетителите да направят това или онова на техния сайт. Забавното съдържание и остроумните обръщения към читателите, съчетаващи добър хумор и призив за действие (call to action) се оказаха очаквано печеливш подход за много брандове в стремежа им да привлекат абонати към своите мейлинг листи.

Защо е добра практика да се използва хумор във формите за абонамент на имейл бюлетин?

Фактите са такива:

Когато се смеем, или се усмихваме, ние отделяме невротрансмитери в мозъка, наречени ендорфини. Ендорфините са тези вещества в организма, които ни карат да се чувстваме щастливи (популярни са като „хормони на щастието“) и също ни помагат да управляваме нивата на стрес. Добрият смях и забавленията отключват химията, която ни позволява да се освободим от негативни емоции, правейки ни по-щастливи и релаксирани.

В този контекст, когато един бранд ни провокира да се усмихнем се чувстваме емоционално свързани по същия начин, все едно както когато се забавляваме с най-добрите си приятели.

В следващите редове може да видите някои забавни примери на форми, насърчаващи да се абонирате за мейл бюлетини, които предизвикват усмивки в своята креативност и е твърде вероятно да се сдобиете с няколко свежи ендорфина 🙂

Тактическият план на съобщенията е в две стъпки: С чувство за хумор да се привличе вниманието на четящия, след което да се подаде същинската информация за съдържанието на мейл бюлетините, които ще бъдат изпращани, т.е. с какво те ще бъдат интересни, полезни, забавни за този, който ги получава.

1. Ок, много добре знаем, че ви дразнят изкачащите прозорци, но пък сме сигурни, че ще се влюбите в нашите бутикови мейл бюлетини, те ще ви помогнат да избухнете, като истинска звезда в социалните мрежи!

забавни форми за онлайн абонамент

2. Здравей готин! Дай ни мейла си, за да можем да те спамим. Майтепче. Просто, ще ти изпращаме най-добрите инфографики, които открием в мрежата. Не повече от един път седмично.

funny subscribe forms

3. Достатъчно умен беше, за да ни откриеш. Не спирай точно сега. Присъедени се към списъка на нашия имейл бюлетин.

smart subscribe forms

4. Абонирай се и спечели.Абонирай се за нашия новинарски обзор и печели в нашите игри с награди.P.S. Мразим спамърите

funny online subscribe forms

5. И още един хубав пример за креативност:

креативна форма за имейл абонамент

1 thoughts on “Дай си мейла готин и други форми за онлайн маркетинг

  1. Много информативна статия. Практиката със имейл спама за съжаление обезценява цялата стойност на маркетирането чрез имейл или т.н.news letters.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *