25 юли

3 неща, с които социалните мрежи промениха нашия живот към по-добро

Социалните мрежи са добро

Автор: Ann Smarty от SocialFish

В днешно време е модерно да говорим за това, как социалните мрежи всъщност ни направиха самотни. Продължаваме да споделяме примери и забавни мемета, как хората преди време се срещаха на живо, а в наши дни всеки продължава да се взира в телефона си.

До известна степен, тези опасения може би са оправдани. Някои хора бяха повлияни по-малко от останалите, но има други, които изглеждат наистина уязвими и социалните мрежи може би са повлияли на живота им в лоша посока. Имам приятелка, която изтри профила си във Facebook, защото фийда на нейните познати я караше да се чувства ревнива и доста често ядосана.

Но смятам, че това са изключения от общото правило. В глобален мащаб, сайтовете на социалните мрежи направиха света едно по-добро място, носейки положителни промени в много области на нашия живот.

Има много неща, които социалните медии промениха за нас, няма съмнение в това. В тази статия бих искала да посоча само онези, които научих през своя личен опит в живота.

Изграждане на кариера и процеси по наемане

Трябва да благодаря на социалните мрежи за всичко, което съм направила професионално. Трябва да призная, че имах други планове за живота си, но когато открих интернет маркетинга, се влюбих и промених живота си.

След това, няколко години по-късно открих социалните мрежи (Myspace по онова време, след това Facebook и най-накрая Twitter) и това беше нещото, което промени кариерата ми. Бях известна благодарение на туитовете си. Не се срамувам да призная това. По това време Twitter не беше нещо значимо: малко хора можеха да разберат какво е, а аз вече бях пристрастена..

Изградих всичките си професионални контакти благодарение на социалните мрежи. Социалните медии все още са моят основен бизнес инструмент за маркетинг, свързване и сътрудничество.

Социалните мрежи дадоха възможност на всеки да бъде чут и забелязан. Вече може да изградите кариера от вкъщи.

От друга страна, малките фирми и новосъздадените компании могат да привлекат таланти от чужбина, без да правят разходи за преместване. Екипите станаха по-разнородни и по-креативни.

Често чуваме, че тази концепция е подходяща за сферата на творците, което е разбираемо. Това беше първата общност, която наистина започна да използва идеята и да съчетава в екипи хора, работещи по целия свят в области като реклама, анимация и дизайн. Това даде измамното впечатление, че разпръснатия талант е само в творческата гилдия, което се оказа много далеч от истината.

Този тип мениджмънт на трудовите ресурси е достъпен за всяка професионална общност, без значение от типа бизнес. Просто трябва да знаете, как най-добре да поддържате комуникацията и да разполагате с необходимите инструменти, за да го направите.

Говорейки за правилните инструменти, Cyfe е чудесно решение, с което да започнете: свързва всички точки заедно, което ви позволява да наблюдавате неограничен брой показатели, включително финанси, задачи, маркетингов обхват, предстоящи събития и др.

Изкуство и творчество

Така както вече не съществуват граници за кариерно развитие, така няма и географски ограничения за вашето артистично развитие.

Имате безценен поглед върху артистичните преживявания и планове на познатите си. Открих и посетих много художествени изложби благодарение на споделените впечатления от мои приятели след техни посещения.

Социалните медии променят в дълбочина културата.

„Никога преди, художникът не е имал възможност да влезе в разговор директно със своята аудитория“, казва художничката Stuart Semple в Gotham Magazine.

Vogue Magazine обяснява,

„… днес художниците използват Instagram като собствена виртуална галерия за изкуство, играейки като дилър и куратор, докато феновете им стават критици и колекционери …“

Изкуството досега, винаги е било нещо, до което са имали пряк досег хората с по-големи финансови възможности. В наши дни, всеки може безплатно да се ограмоти художествено, просто като следва хора на изкуството.
Вижте например подбора с колекции на Dirjournal. Това е добра отправна точка за всеки, който иска да започне да проучва новите културни възможности, които социалните мрежи ни откриха.

Тази тема може да бъде разширена, като по-глобална, далеч отвъд пределите на изкуството: възможностите за самообучение, които ни бяха предоставени, благодарение на социалните мрежи и Интернет като цяло. В наши дни не е нужно да сте в колеж, за да можете да се занимавате с нещата, които страстно обичате.
С достатъчно самодисциплина и упоритост можете да научите почти всичко онлайн.

Набиране на средства

Не на последно място, социалните медии направиха възможно набирането на големи суми пари, когато някой, когото обичате, се нуждае от това. Видях вече няколко случая, когато цялата ни маркетингова индустрия се обедини, за да събира пари за хора в нужда.

Мисля, че затова се чувствам толкова близо до толкова много хора в нашата ниша: знам, че когато някой има нужда от помощ, те ще бъдат там. И с много от тези хора, дори не съм се срещала в реалния живот-те са виртуални приятели и са виртуални приятели вече повече от десетилетие.

Можете да започнете да набирате средства, когато имате основателна причина за това, независимо дали стартирате проект, в който вярвате, или имате приятел, който е изпаднал в беда.
Като начало, погледнете сайта на Colorlib, където ще намерите изброени най-добрите WordPress теми, които са подходящи да инсталирате на ваш сайт, с който да събирате пари.

Освен това, благодарение на социалните мрежи, имате възможност да намерите и да се присъедините към всяка инициатива, в която вярвате. Имате възможност да промените света за по-добро, при това – без никога да напускате бюрото си.

Може да смятате какво си искате, но социалните мрежи са чудо, което ме кара да се чувствам невероятно горда, че съм родена точно във време, когато успях да стана свидетел на зараждането им и тяхната еволюция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *