15 ян.

Маркетинг в Туитър – 4 начина за успешно споделяне

Маркетинг в Туитър
Четири елементарни и в същото време важни и полезни съвета, когато използвате Туитър,като маркетинг инструмент, за да промотирате ваше съдържание, касаещо фирмени продукти или услуги, промоции, събития от живота във вашата компания и въобще всичко това, което желаете да споделите онлайн с вашите последователи в тази социална мрежа:

1. Перфектният туит се състои от най-много 100 символа.

Разбира се лимитът е 140 символа, но статистиката показва, че се губят около 17% от желаните резултати при взаймодействие (engagement results), или със 17% по-малко ефективно е взаймодействието, ако туитът е по-дълъг от 100 символа.

2. Използвайте инструмент за скъсяване на дълги адреси (URL)

например Google URL Shortener или bit.ly или ow.ly. Това е особено полезно, в няколко случая:
– ако част от URL-а е на кирилица, то той е прекалено дълъг и „изяжда” позволените символи в туита, като не оставя място за друга важна информация.
– позволява да се проследи, колко пъти е посетен даден URL адрес, чрез статистика на броя на кликванията върху скъсеният адрес, който предоставят тези тулове (инструменти). За целта е необходимо, да влезете (да се логнете) в свой профил и да копирате дългия адрес в съответното поле, след което получавате максимално скъсен адрес (линк към съответното съдържание), който да използвате в своя туит.

3. Използвайте винаги най-добрите хаштагове, които можете да намерите

(обозначават се със символа диез #). Под най-добрите трябва да се разбира тези от тях, които са използвани най-често при споделяне на съдържание по определена тема. Не е желателно, освен ако не крайно необходимо за допълнително пояснение, да се използват повече от 2 хаштага. Разликата между туит с два правилно подбрани хаштага и туит с 3 хаштага е около 30% повече кликания върху първия.

4. Някои туитове трябва да бъдат споделяни повторно, дори и няколко пъти допълнително.

Също е задължително да се споделя полезно и релевантно съдържание от чужди автори, като на определени интервали от време се добавят и собствени туитове, съгласно избраната маркетингова цел.

Спазването на тези четири прости „правила” ще увеличи показатели като Reach (Рийч), CTR (Click Through Rate,Клик Тру Рейт) и Coversion (Конверсия).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *