08 ное.

Туитър удвои символите в съобщенията си до 280

Туитър увеличи символите на 280

От днес в Туитър ще могат да се пишат двойно по-дълги туитове.

Социалната мрежа пусна официално за всички свои потребители възможността да общуват чрез цели 280 символа в един туит. От създаването на Туитър досега, символите в един туит винаги са били 140.
След като през септември стартира тест за новата опция, вчера гигантът публикува решението си да я предостави на всички.

В официалното съобщение на компанията се казва, че сега е по-лесно за хората да се изразяват, когато е необходимо да се публикува повече информация, като същевременно успешно се запазва идеята за сбития и стегнат формат.

В анонса се казва още, че по данни на Туитър, 9% от ползващите английски са имали затруднения при достигане на стария лимит от 140 символа, като при голяма част от тях се налагало да изразходват значително време за редакция на туитовете, които ще се пускат, като по тази причина някои от тях въобще не са били излъчвани.

„С разширяване размера на знаците, този проблем беше значително преодолян – броят спадна само до 1% от туитовете, които се приближиха до максималната дължина.
Това показва, че повечето пространство улеснява хората да поберат мислите си в Туитър, за да могат да кажат това което искат да кажат и да изпращат туитовете си по-бързо от преди. Можете да видите това в графиката по-долу:”

графика Туитър 280 символа

В представените резултати от теста се вижда още, че само 5% от туитовете са били по-дълги от 140 символа и само 2% са надхвърлили 190 символа.
В резултат се очаква след промените потребителите да не усетят съществена разлика в своя таймлайн и той да не се окаже претрупан и наводнен от много текст. За сравнение се посочва, че една картинка заема повече място от един туит с 190 символа.

По отношение на ангажираността, участвалите в експеримента са посочили, че са се чувствали по-удовлетворени от разширените възможности за изява в Туитър, повечето качествено съдържание и от самия Туитър като цяло.

„Правим тази промяна, след като изслушахме и изследвахме проблема, който нашата глобална общност имаше (не беше достатъчно лесно да се туитва!), анализирайки данните, за да разберем как можем да се подобрим, като изпробвахме нещата и вникнахме в отзивите.“

Ще продължим да слушаме внимателно и да работим усърдно, за да направим Туитър по-лесен за всички, като същевременно се уверим, че запазваме това, което обичате.” казват още от компанията в своето съобщение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *