24 май

Предстоящи промени в Туитър

Новости в Туитър 2016

В публикация в своя официален блог, Туитър обявиха някои важни промени, които касаят близкото бъдеще на една от най-популярните социални мрежи.

В продължение на своята стратегия, да се превърне във все по-интерактивна медия и след като наскоро социалната мрежа даде възможност на своите потребители да организират анкети, да изразяват емоции чрез гифове и да правят перископ излъчвания директно от туитове, в Туитър предстоят още важни промени.
В следващите месеци Туитър официално ще спре да калкулира символите на хендъла и изображенията в бройката на 140-те символа в един туит.

Ето конкретно в какво се изразяват промените, които ни очакват съвсем скоро:

1. Отговори – при отговор, символите на хендъла (името с кльомба на събеседника) няма да се отчитат като бройка в общия лимит от 140 символа. Това според Туитър би направило разговорите технически по-прости и би улеснило потребителите, така че да не хабят излишни усилия в мислене какви думи и съкращения да използват, за да се вместят в рамките на позволените символи.
2. Медийни приложения към туита – когато към един туит се „прикачат” медийни елементи – снимки, видео, анкета или цитиран туит, те също няма да се отчитат като брой символи.
3. Ще бъде възможно всеки потребител да ретуитне свой собствен туит, а също така и да цитира сам себе си, ако сметне че има нужда да промотира някой свой стар туит, който смята че е останал незабелязан.
4. Край на точката пред кльомбата – този прийом се използваше от потребителите при меншване или отговор на туит, който те желаеха да се вижда от всички. Занапред всеки туит, който започва с хендъл ще се вижда от всички, ще има възможност и да се ретуитва.

В поста се казва още, че Туитър търси допълнително нови начини да улесни използването на социалната мрежа, без да прави компроси с уникални нейни характеристики, като скоростта и краткия изказ, които правят Twitter най-доброто място за разговори, коментари на живо, и глобална свързаност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *