18 ян.

Туитър пуска вградени видеоклипове с автоматичен старт

Онлайн маркетинг в Туитър
Туитър е на път да предостави на маркетолозите и рекламодателите нови начини за споделяне на видеоклипове с функция, която рекламния свят отдавна иска: автоматично възпроизвеждане (аутоплей). Туитър работи от месеци върху своя вградена видео система, с която най-накрая ще даде на своите обикновени потребители и маркетолози, възможността да покажат техните видео кадри в рамките на приложението.

Компанията е изложила плановете си за видео на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас (най-голямото в света за потребителска електроника) миналата седмица, където е провела срещи с някои от най-известните брандове, медийни собственици и рекламни агенции.Още миналият месец се появиха публикации, че Туитър обмисля начини, при които, видеоклиповете ще тръгват автоматично, когато потребителят скролне върху тях, подобно на нововъведението, което внедри Фейсбук миналата година.

Видеото продължава да увеличава все повече своето значение и придобива особена важност за социалната ангажираност на потребителите в социалните мрежи, това е факт, който признават от Фейсбук, Гугъл, Яху, Снапчат и Пинтерест. Преди няколко дни от Фейсбук показаха статистика, която показва, че качванията на видео са нарастнали 3 пъти през последната година. Гледанията на видеоклипове пък, са се увеличили до около 3 милиарда на ден.

Туитър винаги е имал интерес в областта на видео съдържанието, доказателство за което е собствеността върху Vine, който позволява споделяне на видео моменти в рамките на 6 секунден клип.

В следващите седмици, Туитър най-накрая ще представи и своята собствена видео функция.
Тя обаче, няма да е еднаква за обикновените потребители и брандовете.

Ето някои от нейните свойства:

6 секунди за привличане на вниманието:

Функцията аутоплей ще позволява на маркетолозите да създават 6 секундни предварителни прегледи на клиповете, като възможност да привлекат вниманието на потребителите.

Възможност за избиране на фрагмент

6-секундните предварителни прегледи на клиповете няма да са задължително първите шест секунди от клипа, а могат да бъдат подбрани от произволна негова част, което дава възможност да се изберат най-атрактивните и завладяващи моменти, за да се предизвика интереса на публиката.

Без звук при стартиране

Аутоплей функцията ще работи без звук и така ще се възпроизвежда клипа, докато потребителят не кликне върху него, за да го изгледа. Рекламодателите няма и да бъдат таксувани, докато потребителят не направи това кликване.

Достатъчно време

Брандовете ще разполагат с 10 минути време за видеоклиповете си, което е цяла вечност в рамките на социалните мрежи, а обикновените потребители ще имат на разположение 30 секунди, за да покажат любимите си видео кадри.

По материали от adweek

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *