04 сеп.

7 причини да включите видео съдържание във вашата маркетинг стратегия

видео съдържание и маркетинг

От клипчетата тип „как да си направим сами.. ” до тези с готините забавни животинки, видеоклиповете заемат голяма част от нашия живот, нещо, което собствениците на бизнес, също както и блогърите, започнаха да осъзнават вече съвсем ясно.

Видеото неусетно превзе начина, по който научаваме новините и общуваме с приятелите си. Достатъчно е да видим, как се е променил нашия нюзфийд във Фейсбук през последните години, за да разберем, че видеото вече е нещо обичайно.

Почти 50% от потребителите търсят видео, свързано с продукт или услуга, преди да посетят магазин на живо.
Всеки 4 от 5 купувачи споделят, че видеото е полезно.
Онлайн купувачи, които гледат демо видео на сайта има двойно по-голяма вероятност да направят покупка.
(Още статистика тук)

Блогърите, предприемачите и собствениците на бизнес трябва да осъзнаят, че внедряването на видеоклипове в контент маркетинговата им стратегия е правилният начин, по който трябва да правят нещата онлайн.

Видеото е във възход и това е ясно видимо, ако хвърлим дори един бърз поглед, към която и да е социална мрежа.

YouTube, например, има над един милиард потребители, а силни социални медийни канали като Фейсбук са ориентирани към показване на повече видео. Най-голямата социална мрежа дава приоритет на своята собствена функция „Facebook Live” съчетавайки я с точно таргетиране на аудиторията, което води до резултати от едно видео по-големи от статия с 500 думи.

Инстаграм също не изостава, наскоро от компанията обявиха, че удължават времетраенето на клиповете в приложението на една минута.

Социалните мрежи не са единствените, тъй като повече собственици на бизнес и блогъри разбират множеството предимства от добавяне на персонализирани видеоклипове към сайта си.

Ако още не сте започнали да добавяте видеосъдържание към вашия блог или сайт, ето 7 основателни причини, поради които, всеки трябва задължително да включи видео в своята маркетингова стратегия, и колкото по-рано го направи, толкова по-добре.

Увеличава трафика

Просто казано, видеото увеличава трафика към сайта ви. В действителност честотата на кликване (CTR) на имейлите се увеличава с 200-300%, когато имейлът включва видеоклип. Също така е доказано, че органичният трафик от търсачките се увеличава със 157%, когато има включен видеоклип. Независимо дали популяризирате личния си блог или марката си, видеоклипът може да донесе 3 пъти повече посетители на сайта Ви.

Това което е чудесно, когато включвате видео в своята маркетинг стратегия чрез съдържание (контент маркетинг стратегия) е, че дори не трябва да бъдете експерт по видеозаснемане. Платформи като Promo ви помагат да създадете висококачествени видеоклипове, които ще увеличат трафика към сайта Ви, без да се налага вашия бюджет да изпитва финансови сътресения. Точно от това се нуждае всяка маркетингова стратегия, за да получи дадено съдържание необходимото внимание от правилните хора и така нужните харесвания, прегледи и споделяния.

Чудесен начин да изградите и промотирате своя бранд

Видеото играе огромна роля в подпомагане на бизнеса да се брандира по определен начин. Използвайки видеоклипове, вие не само давате на целевата си аудитория информацията, от която се нуждае за вашите услуги или продукти, но също така предавате и вашите силни емоции, които влагате, когато ги създавате.

Лоялната аудитория от абонати на блога е най-вероятно да станат лични евангелисти, разпространявайки мълвата за вашия блог и за това колко е интересен и полезен като цяло.
Чрез включването на видео в усилията ви за брандиране, ще им дадете представа за истинската ви същност, което ще помогне да изградите силно доверие към това, което казвате и предлагате.

Мотивиращо е

Видеото оказва много сериозно въздействие върху аудиторията ви, увеличайки вероятността тя да предприеме някакво действие, след като го е видяла. Като например да потърси допълнителна информация, или пък да закупи нещо.

Всъщност, видеото е толкова важно за вашия сайт, че почти 60% от хората казват, че клиповете с продукти, всъщност увеличават доверието им в покупката, а и правят по-малка вероятността в бъдеще, евентуално да върнат закупените продукти.

Запомнящо е

Може би е изненадващо за мнозина, но видеото е по-запомнящо се от текста. Всъщност, хората помнят едва около 10% от това, което четат. Когато гледат видеоклип, те използват както звуковите, така и визуалните си сетива, като този процент на запомняне достига до 68%.
Тази статистика трябва да ви стимулира да направите така, че видеоклиповете, които създавате, да си струва да бъдат запомняни.

Отличава ви

Всеки бизнес предприемач и блогър знае, колко трудно може да бъде да се разграничи от останалите. Истината е, че не много компании имат креативен потенциал да представят една естествена, вълнуваща визия за своята фирма, продукт или услуга на своя сайт.
Ако поемете риска да бъдете иновативни и автентични с целевата си аудитория и не забравяте, че е важно да създавате качествено съдържание, ще имате голямо предимство пред останалите.

Лесно е за споделяне

Видеото става все по-лесно да се споделяне, което гарантира, че едно запомнящо се, креативно видео ще достигне до много повече хора, отколкото което и да е текстово съдържание.

Времето, в което решавате да качите видеоклип, е от решаващо значение. Много видеоклипове в YouTube се ембедват, линкват и споделят във вторник между 11:00 и 13:00ч.

Чрез създаването на интересно и забавно видео, вие осигурявате бъдещ трафик, без да се налага да вършите постоянно някаква друга черна работа. Едно кликване на копчето за запис на видео лесно може да се превърне в 100 кликвания на сайта или в YouTube.

Продължава да набира популярност

Видеото може да е от сравнително скоро, но след като е ясно, че е по-интересно и „хваща окото” много добре, то бъдещето е пред него. Прогнозите са, че до края на 2019-та 80% от целия интернет трафик ще бъде от стриймвано видео съдържание.

Разделителната линия

Тази година ни показа, че видеоклиповете се превръщат в главна цел за всички маркетингови екипи, блогъри, предприемачи и всички онези, които искат аудиторията да посещава сайтовете им.

Благодарение на платформите, които са специално посветени на тази задача, сега, повече от всякога, е по-лесно да създавате професионални видеоклипове, без да се налага да наемате екип от експерти.

В заключение

След като веднъж създадете видеоклипа си, можете да сте спокойни и сигурни, че ще бъдете незабавно възнаградени с подобрение на статистиките отчитащи трафика, интереса на аудиторията и още куп други показатели.

При положение, че имате възможност да спечелите толкова много, като включите видео във вашата контент маркетинг стратегия, няма логична причина да не се опитате да го направите.

Сега е точният момент!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *