15 май

Туитър с нова функция за запазване на туит : Отметки (Bookmarks)

Добавяне на туит към отметките

Понякога в Туитър искаме да запазим туит, който ни се е мярнал набързо, когато сме скролвали през таймлайна на своя смартфон и ни е харесал. Друг път забелязваме интересен туит с любопитно заглавие и линк в него. Искаме да отворим линка и да прочетем съдържанието, но трябва да тръгнем нанякъде, да свършим неотложна работа или спешно да направим нещо друго..

В края на месец Февруари, от Туитър обявиха в своя официален блог, че дават възможност на потребителите да запазват лесно отделни туитове, които евентуално да споделят по-късно, ако желаят.

Новата функция се казва „Bookmarks“ (Отметки).

За целта се появи и нова икона за споделяне:

иконка за запазване на туит

Как работи новата функция:

Когато искаме да запазим някой туит, кликваме върху иконката за споделяне под туита и избираме опцията „Добавяне на туита към отметките“

Добавяне на туит към отметките

За да го открием в последствие, трябва да отидем в менюто под профилната ни снимка и да отворим „Bookmarks“ (Отметки).

къде да открием запазен туит

Може да изтрием всеки запазен туит по всяко време. Само и единствено ние може да виждаме запазените туитове в този раздел.

Важно: Към момента (месец май 2018г.), новата функция е налична само за мобилното приложение на Туитър и не може да се използва когато сме в десктоп вариант.

Преди доста време, Фейсбук също въведоха функцията за запазване на интересни постове и към момента тя е възможна и за потребителите, които използват десктоп версията й.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *